renescience.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  In nazi-kampen waren ook artsen aanwezig
  In nazi-kampen waren ook artsen aanwezig
  Katten, dieren molesteren voorbereiding?


  Wat er zich sinds donderdag 25 oktober 2012 in Antwerpen afspeelt, tart elke verbeelding. Op 't schoon verdiep, 't Stadhuis van Antwerpen, werden levende (en licht verdoofde) katten metershoog en tollend de lucht ingeworpen om daarna neer te smakken op de marmeren hoofdtrap. Dit alles gebeurde naar aanleiding van filmopnames gebaseerd op theaterwerk van "kunstenaar" Jan Fabre die zelf boven aan de trap stond te dansen op elke smak die een katje maakte. Het stadsbestuur, waar schepen voor dierenwelzijn Bungeneers (N-VA) en toekomstig burgemeester Bart De Wever (N-VA) deel van uitmaken, had zijn toestemming hiervoor gegeven.

  Toen die gruwelijke feiten op vrijdag bekendgemaakt werden, dankzij een filmpje dat op YouTube gezet werd, brak een storm van protest los. Er werd ook onmiddellijk een facebookpagina aangemaakt waar dierenliefhebbers massaal hun ongenoegen uitten en ze naar een oplossing zochten, en nog steeds zoeken. De opnames waren zo gruwelijk dat iemand van de Franse filmploeg zélf de stekker eruit trok, hij kon het niet langer aanzien en aanhoren; Bungeneers en Dewever waren ook aanwezig maar ondernamen blijkbaar niets.

  Tijdens het weekend werd de druk erg opgevoerd om verdere opnames te verbieden. Bungeneers, GAIA  en de Adviesraad Dierenwelzijn Antwerpen (ADA ) gaven negatief advies om verder te filmen in Antwerpen maar op maandag 29 oktober verzette aftredend burgemeester van Antwerpen Patrick Janssens (Sp.a) zich via plaatsvervangend burgemeester Robert Voorhamme (Sp.a) tegen het verbod om verder te filmen. De opnames mogen dus doorgaan maar er volgen zogezegd wel strengere voorwaarden… Er moet bvb een dierenarts bij aanwezig zijn. Mag men een dierenarts verplichten zonder in te grijpen aanwezig te zijn bij dierenmishandeling? Men 'vergeet' blijkbaar dat er een wet bestaat tegen dierenmishandeling? De Stad vindt een totaal verbod te ver gaan want ze willen zich niet mengen in de "artistieke inhoud van het project". Verder beloofde de filmploeg niet meer op openbaar domein te filmen maar op privélocaties, om pottenkijkers te weren…

  Er beginnen zich paralellen af te tekenen, om in het 'artistieke' te blijven. Men kan zich afvragen of dit gerotzooi met dieren, om te beginnen in het Stadhuis!!, een voorbereiding is op de toepassing op mensen? Bij het martelen en moorden in de concentratiekampen in nazi-Duitsland waren immers ook artsen aanwezig maar dat leidde niet tot positieve resultaten. Begon Hitler zijn 'carrière' ook niet met "artistieke projecten"? En Jozef Mengele werd overgeplaatst naar Auschwitz omdat ze daar ook niet voor pottenkijkers moesten vrezen… Is het dààr dat we naartoe gaan?

  Dierenmishandeling in Stadhuis te Antwerpen
  http://www.facebook.com/groups/110397179119698/

  Filmpje:
  http://www.gva.be/regio-antwerpen-stad/antwerpen/politieke-rel-over-kunstfilm-fabre.aspx
  Filmmakers gooien met katten op Schoon Verdiep
  http://www.hln.be/hln/nl/2661/Dieren/article/detail/1524103/2012/10/26/Filmmakers-gooien-met-katten-op-Schoon-Verdiep.dhtml

  Er moet een dierenarts aanwezig zijn…
  http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121029_00352477
  Hier waren ook artsen aanwezig…
  http://www.worldwidebase.com/bekendepersonen/josef_mengele.shtml
  Volgens een expert stellen de schilderijen op kunstzinnig vlak niet veel voor, maar werd de veiling een succes omdat mensen een origineel werk van Hitler willen.
  http://www.gva.be/nieuws/media-en-cultuur/schilderijen-hitler-verkocht-voor-100-000-euro.aspx
  Intussen heeft de filmploeg aan de lokale politie laten weten dat ze geen dieren zullen gebruiken op de openbare weg, enkel op privélocaties en dat om pottenkijkers te kunnen weren.
  http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/cultuur+en+media/kunsten/121030Fabre_AntwerpsStadsbestuur
  In Auschwitz had hij de handen vrij en er waren geen 'lastige pottenkijkers' die hem in zijn werk konden belemmeren.
  http://www.worldwidebase.com/bekendepersonen/josef_mengele.shtml

  Voorhamme: met twee voeten op de grond blijven. En de dieren?!
  http://www.atv.be/item/fabre-veroorzaakt-rel-antwerps-stadhuis


  Godelieve Vaesen
  30 oktober 2012


   

  Reacties

  renescience op 31-10-2012 00:37
   
  Hetlijkt gaandeweg almaarsneller te gaan Godelieve, de wereld is echt helemaal aan het doordraaien !
   
  Het wordt steeds meer bizar eneen leven stelt niks meer voor en dat is ook de bedoeling van demasonmonsters achter de schermen.
   
  Ik weet ook niet meer watik er nog op moet zeggen want het gaat gewoon door en de burgers reageren nergens meer op dan op bevelen van deze monsters.
   
  ..Gr René
   
  Godelieve op 31-10-2012 17:23
  Zo is het René, onvoorstelbaar maf allemaal, geen kop aan te krijgen noch staart... Waanzin heerst.
   
  Groetjes
  renescience op 02-11-2012 02:51
   
  Ik troost me beter met de gedachte dat wij mensen een door een externe hogere intelligentie en dat wat wij doen niet onze verzinsels zijn.
   
  Immers baby's worden "leeg" geboren doch met een potentieel aan erfelijk materiaal wat kan worden geactiveerd !
   
  Hmm ik ben weer terug naar dertig jaar geleden.
   
  wie propt die lege reine pakketjes vol met leugens en bedrog ?!!
   
  must be the farao's zie de farao-show !!
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl