renescience.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Extreemrechts wint lokale verkiezingen
  Extreemrechts wint lokale verkiezingen  Het is eigenlijk grappig hoe N-VA behandeld wordt als men de voorgeschiedenis in gedachten neemt. Na het nodige gestruikel, herrijzen 'de zwarten' – zoals aanhangers en leden van de Volksunie (VU) sinds decennia genoemd werden – in 2001 onder N-VA, een naam die éigenlijk al even ingenomen was door een lokale partij in Arendonk 'Nieuw Vlaams Arendonk' (NVA). Niet erg origineel dus, net zomin als hun partijprogramma dat ze voor een groot deel kopiëren van Vlaams Belang, afkomstig van Vlaams Blok die eveneens uit de Volksunie ontsproten zijn in 1978. N-VA gaat zogezegd voor een 'onafhankelijk Vlaanderen' maar al heel snel blijkt dat ze vooral een confederatie nastreven.

  In 2003 speelt N-VA voor het eerst mee via federale verkiezingen maar halen ze de kiesdrempel niet. Daarop besluiten ze dan maar in 2004 om als aanhangwagen aan CD&V, of de eeuwenoude link naar een duistere ondergrondse regering, te gaan hangen. Daarmee behalen ze voor 't eerst succes en worden op die manier de Vlaamse Regering binnengesmokkeld. Bart De Wever wordt voorzitter van N-VA. In 2006 verovert hij een zitje in de gemeenteraad van Antwerpen maar is daar zelden of nooit aanwezig, net zomin als in 't Vlaams Parlement.

  Elke verkiezing opnieuw blijkt dat er meer en meer Vlaams Belangers overlopen naar N-VA. Ze worden daar met open armen ontvangen ondanks de afkeer die N-VA altijd voor Vlaams Belang tentoon spreidde. De traditionele partijen maken zich daar op een meewarige manier vrolijk over. Ze staan er vooral bij stil dat het Vlaams Belang op die manier afgekalfd wordt al zien ze niet dat het ook, zij het in mindere mate, bij CD&V en Open VLD gebeurt. Extreemrechts werd verdeeld en dat zagen ze graag gebeuren. Eigenaardig als je bedenkt dat ze éigenlijk gewoon terug verenigd worden…

  Bij de Federale Verkiezingen van 13 juni 2010 krijgt Bart De Wever met N-VA de ultieme kans om zijn belofte van "Vlaanderen Onafhankelijk" waar te maken. Die verkiezingen zijn namelijk ongrondwettelijk in het kwadraat maar Bart De Wever is héél braaf en loopt in de pas… Zéér vreemd, of je moet met de achtergronden rekening houden. Hij maakt, ondanks zijn unieke positie als één van de vele onderhandelaars, geen gebruik van het feit dat België eigenlijk niet meer bestaat, en dit tot op de dag van vandaag trouwens. Alleen het Vlaamse en het Waalse Parlement zijn grondwettelijk verkozen maar het Federale Parlement sindsdien niet meer. Toch wordt er een, vanzelfsprekend illegaal, Federaal Parlement samengesteld; er zijn immers geen onafhankelijke getuigen aanwezig bij de "goedkeuring". De eerste grote belofte is dus een flinke luchtbel… Bart doet of zijn neus bloedt.

  Begin 2011 eindigt Bart De Wever als finalist bij "De Slimste Mens" en toen viel het niet meer te ontkennen, voor mij althans, dat hij van bovenaf 'gelanceerd' wordt. Hij blijkt de perfecte marionet. Vanaf dan wordt hij met fluwelen handschoentjes aangepakt door de subsidieafhankelijke staatsmedia. Die laatste hebben daar heel wat moeite mee en kunnen af en toe een steek onder water niet laten maar opdracht is opdracht, nietwaar! Het propagandaslijm druipt van alle aandacht af maar blijkt bij de massa niet door te dringen. De meerderheid valt in zwijm als ze Bart De Wever zien vermageren dankzij 'dieet X', zien lopen in een marathon en zoveel meer – brood en spelen doen het altijd. Het programma doet er niet meer toe, de hype is gelanceerd en de rest gaat vanzelf. Voor de insiders, Bart De Wever wordt onder meer in september 2012 in LondonCity ontvangen…

  De lokale verkiezingen van vandaag 13 oktober 2012 laten niets aan de verbeelding over. N-VA "wint" bijna over de hele lijn met glans en de massa zwijmelt mee. Nu wordt het menens voor Bart De Wever z'n N-VA… gelanceerd succes in die rangen moet men vaak zwaar betalen. Aangezien de NWO een wereldorde nastreeft en geen separatisme ligt zijn taak op een ander gebied, misschien zelfs gewoon zijn eigen achterban en waar N-VA voor staat belachelijk maken. Extreemrechts heeft de laatste jaren teveel terrein gewonnen in het Europa dat éigenlijk juist een eenheid moet vormen… en aangezien het Europees Parlement en de Navo in Brussel gevestigd zijn, gaan ze niet toelaten dat dit land, dat niet meer bestaat…, definitief gesplitst wordt. De illusie moet verder leven… ongeacht de stommiteiten.


  Godelieve Vaesen
  13 oktober 2012


   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl