renescience.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Morgen Marcel Vervloesem in beroep
  Morgen Marcel Vervloesem in beroep
  Marcel Vervloesem zit bijna 4 maanden in voorarrest in de overvolle gevangenis van Turnhout. 210 gevangenen waar normaal maar 120 aanwezig mogen zijn. 4 maanden in voorarrest staat gelijk aan één jaar effectief.

  Onder die 'gevangenen' zitten nogal wat mensen in voorarrest, mensen die dus niet veroordeeld werden maar hun eventuele proces afwachten. Voor échte veroordeelde criminelen is in gevangenissen geen plaats en andere echt veroordeelde criminelen mogen gewoon ronddolen met een enkelbandje. Maar niet veroordeelden houdt men tergend lang vast.

  Zo lang dat huisbazen ook al het lef krijgen moeilijk te doen. Ondanks het feit dat bij Marcel Vervloesem de huur stipt op tijd betaald wordt en zijn appartement ondertussen netjes onderhouden wordt, heeft de huisbaas voor de zoveelste keer tegen de onderbuur gedreigd dat hij de situatie zo niet kan laten aanslepen, wat erop neerkwam dat hij eraan denkt om het huurcontract te beëindigen. Je hoeft in deze zogenaamde "recht"sstaat echt geen crimineel te zijn om alles te verliezen!

  Morgen komt de zaak van Marcel voor in beroep, dat hij zelf aantekende, omdat de Raadkamer van Turnhout blijkbaar geen tijd heeft om hun werk te doen. Al maanden ligt het dossier van Marcel Vervloesem stil omdat ze zogezegd op een verslag van een deskundige wachtten. Hopelijk gaat men in beroep éindelijk wel werk maken van enkele technische onderzoeken en andere - waar ik het hier even niet over ga hebben… De Raadkamer Turnhout doet zijn werk niet maar leest ondertussen wel mee. Verzamelen ze zo ook gegevens zodat ze nog eens kunnen 'meespelen' in een rapnummertje van klagers?..


  Godelieve Vaesen
  09 mei 2012


   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl