renescience.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Activist al 4 maanden in cel omdat experte er niet in slaagt verslag te maken en af te leveren
  Omzendbrief media, Ministerie Justitie, Parket Turnhout


  Activist al 4 maanden in cel omdat experte er niet in slaagt verslag te maken en af te leveren  Marcel Vervloesem komt morgen om 10u voor het Hof van Beroep. Het Beroep werd aangevraagd in de veronderstelling dat het bevolen verslag aan een experte ondertussen zonder twijfel bij het dossier gevoegd kon zijn. Dat laatste blijkt nu niet het geval te zijn. Dat houdt in dat het Beroep morgen totaal nutteloos zal zijn en dat de aanhouding mogelijk met 30 dagen verlengd zal worden. Het dossier kan immers niet afgesloten worden zolang dat verslag niet toegevoegd is.

  Op 13 februari 2012 werd een psychiatrisch onderzoek bevolen over de geloofwaardigheid van aanklager Dimitri Vervloesem. De opdracht werd gegeven aan experte Theuns in Turnhout. 3 maanden later is dat verslag nog altijd niet bij het dossier gevoegd. Op 27 april werd voor de Raadkamer nochtans beweerd dat het verslag ondertussen nét klaar was maar nog niet bij het dossier kon gevoegd worden.  

  Toen de advocate van Marcel Vervloesem, naar aanleiding van het Beroep morgen, het dossier ging inkijken, moest zij vaststellen dat het verslag nog stééds niet toegevoegd werd aan het dossier. Theuns slaagde er dus in 14 dagen tijd niet in om te doen waarvoor ze betaald wordt? Of wordt ze juist betaald om daar niet in te slagen? Ze woont amper 2 straten verwijderd van het gerechtshof maar die afstand blijkt onoverbrugbaar?  

  Het psychiatrisch verslag over de aanklager Dimitri Vervloesem werd bevolen omdat zijn verklaringen elkaar voortdurend tegenspaken. De datums klopten langs geen kanten en wat eerst zogezegd op de zetel gebeurde, gebeurde dan weer onder douche. Van de eerst toegevoegde ontvoering was totaal geen sprake en in 2010 beschuldigde aanklager Dimitri Vervloesem reeds onterecht twee andere gezinnen van gelijkaardige 'feiten'. Zijn leugens druipen dus van heel de zaak af maar een psychiater is niet in staat om een verslag op te stellen en binnen normale termijnen af te leveren?!

  Men kan onmogelijk tot een andere conclusie komen dan dat de voorhechtenis, in dit geval, misbruikt wordt voor geheel andere en duistere doelen. 4 maanden voorhechtenis is gelijk aan 1 jaar effectief!

  De medische toestand van Marcel is zorgwekkend maar de Raadkamer van Turnhout slaagt er duidelijk niet in hun taak binnen een redelijke termijn af te ronden. Het is ongehoord dat iemand in een medische toestand, zoals die van Marcel Vervloesem, in de cel moet blijven terwijl die niet eens veroordeeld werd! De Strafuitvoeringsrechtbank in Antwerpen heeft zich bijna 3 maanden geleden reeds in het voordeel van Marcel uitgesproken maar de Raadkamer in Turnhout slaagt er maar niet in een, eigenlijk nutteloos verslag gezien men geen specialist moet zijn om de tegenstrijdigheden te tellen, verslag bij een dossier te voegen zodat dat dossier eindelijk afgesloten kan worden?! Een RAADkamer dus als RECHTbank?! Als niet veroordeelde toch effectief gevangenisstraf moeten zitten in een overvolle gevangenis, 210 ipv 120 gevangenen, in een zorgwekkende medische toestand omdat een Raadkamer wel tijd heeft voor, en liever meewerkt aan, een rappersongs van een ongeloofwaardige aanklager?

  Hoe lang gaat dit dodelijke "spelletje" nog duren eigenlijk? Marcel is een week geleden al een keer met spoed opgenomen. Wacht men écht tot hij werkelijk sterft? Ziet men de gevolgen daarvan in?..


  Godelieve Vaesen
  09 mei 2012   


  Ziektebeeld Marcel Vervloesem:
  1) kwaadaardige kanker – St H. Hart Lier – 2 keer
  2) nieren – 5 keer – Sint Elisabeth Herentals
  3) pancreas – 2 keer – 1x in H Hart te Lier, 1x in de UIA te Antwerpen
  4) intensieve spoed, intensieve zorgen pancreatites 2 – H. Hart Lier -Sint Elisabeth Herentals
  5) intensieve spoed, intensieve zorgen pancreatites 1 – UIA ziekenhuis Antwerpen
  6) intensieve heelkunde, Fabiola Ziekenhuis Sambre Ville – StElisabeth Herentals – 11 keer
  7) nierblok – Gasthuisberg Ziekenhuis Leuven – 2 keer
  8. hartdisfuncties, operaties AZ Imelda Ziekenhuis Bonheiden – 3 keer
  9) intensieve, diabetische blok – H. Hartziekenhuis Lier – 4 keer
  10) nierblok – H. Hartziekenhuis Lier – 1 keer
  11) hartkijkoperatie – AZ Sint Jan Brugge – 1 keer
  12) nierdyalyse – AZ Sint Jan Brugge – 5 keer
  13) inwendige bloeding – AZ Sint Jan Brugge – 1 keer
  14) operatie kijkwonde – AZ Sint Jan Brugge – 1 keer
  15) chirurgische plaatsing nierdyalysebuisjes – AZ Sint Jan Brugge – 1 keer
  16) intensieve spoed, cardio – Sint Elisabeth Turnhout – 1 keer
  17) intensieve spoed, bloedarmoede (leukemie) – Sint Elisabeth Turnhout – 1 keer
  18) intensieve spoed, insulinecoma – Sint Elisabeth ZiekenhuisHerentals – 1 keer
  19) hartoperatie – AZ Sint-Jan Brugge
  20) moest op 14 mei 2009 wegens nieuwe hartproblemen tengevolge van ondermeer een gebrek aan medicatie en een gebrekkige behandeling, opnieuw met spoed in het AZ Sint Jan te Brugge opgenomen worden. De gevangenisdirectie gaf 1 dag voor dat de opname had moeten gebeuren, een negatief advies op basis van het rapport van de psycho-sociale dienst van de gevangenis van Brugge.

   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl